۷ توصیه کاربردی برای پیشگیری از حمله قلبی و سکته مغزی

7 توصیه کاربردی برای پیشگیری از حمله قلبی و سکته مغزی

گاهی اوقات تغییرات اندک در سبک زندگی می‌تواند شانس حمله قلبی یا سکته مغزی را تا حد زیادی کاهش دهد. این تغییرات عبارتند از:

۱- ورزش روزانه

۳۰ دقیقه در روز ورزش (مانند پیاده‌روی و شنا) در ۵ روز هفته می‌تواند مفید باشد. توصیه می‌شود در ۲ روز دیگر هفته تمرینات قدرتی مانند بلند کردن وزنه انجام شود.

۲- کاهش وزن

اگر به اضافه وزن یا چاقی مبتلا هستید کاهش وزن، تنها به میزان ۵ تا ۱۰ درصد وزن، می‌تواند به کاهش کلسترول و قند خون و نیز کاهش فشارخون کمک کند.

۳- رژیم غذایی مناسب

پیروی از رژیم غذایی مناسب که شامل میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، ماهی و گوشت بدون چربی است و نیز اجتناب از مصرف غذاهای فرآوری شده و سرشار از نمک، قند و چربی خطر ابتلا به بیماری قلبی – عروقی را کاهش می‌دهد.

۴- مصرف اندک شکلات

مصرف متعادل شکلات تیره که حداقل حاوی ۷۰ درصد کاکائو باشد می تواند به حفظ سلامتی کمک کند.

۵- عدم استعمال سیگار

سیگار احتمال حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش می‌دهد. اگر سیگار می‌کشید با پزشک در مورد ترک آن مشورت کنید. دود دست دوم (دود ناشی از سیگار کشیدن سایرین) نیز برای سلامتی مضر است.

۶- عدم مصرف الکل

مصرف الکل سبب افزایش فشارخون، حمله قلبی و سکته مغزی می‌شود.

۷- توجه به علائم و نشانه‌ها

اگر علائمی مانند تنگی نفس، تغییر در ضربان قلب یا خستگی شدید را تجربه می‌کنید به پزشک مراجعه نمایید. همچنین علائمی مانند درد در فک یا پشت بدن، تهوع یا استفراغ، تعریق و علائم مشابه آنفلوآنزا نیز باید مورد توجه قرار گیرند.

Loading