نارسایی قلبی یک بیماری جدی است که در آن سلولهای بدن قادر به دریافت اکسیژن و مواد مغذی کافی از خون نیستند. زیرا عضله قلب بسیار ضعیف بوده و قادر به پمپ کردن مقادیر کافی خون به سراسر بدن نیست.
نارسایی قلبی با علائمی مانند خستگی، تنگی نفس، سرفه و اختلال در انجام فعالیتهای روزمره مانند راه رفتن، بالا رفتن از پله و حمل وسایل همراه است. نارسایی قلبی یکی از شایعترین علل بستری شدن افراد بالاتر از 65 سال در بیمارستان میباشد.
به تازگی در پژوهشی محققان به منظور بررسی نقش ورزش در پیشگیری از نارسایی قلبی افرادی را که در محدوده سنی 45 تا 64 سال بودند و سبک زندگی بیتحرک داشتند به طور تصادفی به 2 گروه تقسیم کردند. گروه اول (گروه کنترل) به مدت 2 سال در فعالیتهایی مانند یوگا و بلند کردن وزنه به صورت 3 روز در هفته شرکت کردند. گروه دوم به مدت دو سال و به صورت 4 تا 5 روز در هفته ورزش هوازی با شدتهای متوسط و شدید انجام دادند.
محققان مشاهده کردند در گروه دوم وزن مناسبتر بود. مقدار انرژی مورد استفاده در طی ورزش 18 درصد بالاتر بود و سختی عضله قلب کاهش پیدا کرده بود. اما در گروه کنترل هیچ گونه بهبودی مشاهده نشد. این یافته نشان میدهد که 3-2 بار در هفته ورزش از قلب در مقابل اثرات پیری محافظت نمیکند.
نکته عملی: بر اساس نتایج این مطالعه توصیه میشود تمامی افراد به عنوان بخشی از اهداف خود در جهت حفظ سلامتی 4 تا 5 روز در هفته ورزش کنند. ورزش در طی هفته میتواند حداقل یک جلسه ورزش طولانی به عنوان مثال یک ساعت دوچرخهسواری، پیادهروی و تنیس، یک جلسه ورزش هوازی با شدت بالا، یک جلسه ورزش قدرتی و 3-2 جلسه ورزش با شدت متوسط باشد.
منبع:
Erin J. Howden et al. Circulation 2018.
50 تعداد بازدید, 0 تعداد بازدید امروز