آلودگی هوا و اثرات آن بر بیماران قلبی، تنفسی و ریوی

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #112929
    soheila.d
    مشارکت کننده

    آلودگی هوا و اثرات آن بر بیماران قلبی، تنفسی و ریوی
    تحقیقات نشان می دهد، آلودگی هوا ضمن تشدید عوارض قلبی، تنفسی و ریوی در مبتلایان به این بیماری‌ها، عوامل اصلی در بروز بیماری‌های قلبی، تنفسی و ریوی در افراد سالم نیز می‌باشد. هر فرد روزانه نزديك ۲۲۰۰۰ بار تنفس مي‌كند و تقريباً به ۱۵ كيلوگرم هوا در روز نياز دارد. سیستم تنفسی اولین ارگان از بدن است که در تماس مستقیم با آلودگی هوا قرار دارد و ریه، عضو مسئول جذب اکسیژن هوا و دفع دی اکسید کربن خون است. در صورتی که غلظت آلاینده‌های هوا فراتر از ظرفیت تصفیه ریه انسان باشد، آلاینده‌ها وارد جریان خون می‌شوند و عوارض قلبی، تنفسی و ریوی مانند اختلال در انتقال اکسیژن به بافت‌های بدن، افزایش ضربان قلب، سکته قلبی، کاهش ظرفیت شش‌ها، آسم و آلرژی، برونشیت و سرطان ریه ایجاد می گردد.
    این نوع بیماری‌ها، همیشه علامت‌دار نیستند و شدت بیماری به حدی نیست که فرد را دچار مشکل کند، در نتیجه فرد نیز از بیماری خود بی‌اطلاع می‌ماند. در این مواقع، آلودگی هوا به عنوان یک فاکتور تسریع کننده باعث آشکار شدن بیماری‌های نهفته خواهد شد.
    آلودگی هوا و لزوم تصفیه هوا برای بیماران قلبی و ریوی

    مهم‌ترین و خطرناک‌ترین عوامل آلودگی هوا و اثرات آن‌ها:

    ذرات معلق کوچکتر از ۱۰ و ۲.۵ میکرون
    با توجه به اینکه قطر این ذرات از یک رشته مو بسیار کمتر است، استفاده از ماسک، جهت تصفیه این آلاینده‌ها کارآیی نخواهد داشت. همچنین افرادی که در معرض ذرات بسیار ریز آلودگی هوا قرار داشته اند، به کرات دچار آلرژی می‌شوند. آن‌ها هم‌چنین کاهش محسوسی را در جریان خون عروق تغذیه کننده قلب و قدرت انقباضی آن تجربه می کنند. علاوه بر این، خطر ایجاد آریتمی (تغییرات در ضربان منظم قلب) و افزایش ضربان قلب در این افراد بیشتر می باشد.

    دی اکسید گوگرد
    ایجاد واکنش‌های غیر عادی در مغز، افزایش ضربان قلب، تحریک غشاء مخاطی دستگاه تنفس، افزایش مقاومت ریه به جریان هوا، درد در ناحیه سینه، افزایش سرعت حرکات تنفسی، افزایش بیماری‌های مزمن ریوی بخصوص برونشیت، سرفه و کاهش ظرفیت تنفسی حتی در مقادیر بسیار کم

    دی اکسید نیتروژن
    ایجاد پیامدهایی نظیر ناراحتی‌های حفره بینی، اشکالات تنفسی و افزایش برونشیت حاد

    تركيبات آلي فرار
    تركيبات آلي فرار (VOCs) از طريق تنفس، بلعيدن و تماس مستقيم (پوست) وارد بدن انسان مي‌شود اثرات مهم این آلاینده‌ها شامل تحريك سيستم تنفسي و سرطان زايي می‌باشد و آلاینده بنزن از مهم‌ترين این ترکیبات است که از اثرات طولاني مدت آن، سرطان خون مي‌باشد.

    ازن
    سرفه، کوتاه شدن تنفس، انقباض مجاری هوایی، ‌تنگی نفس، ‌اختلالات تنفسی و تغییر گلبول‌های قرمز خون
    با توجه به این که افراد، حدودا دو سوم شبانه روز را در محیط‌های بسته مانند خانه و محل کار می‌گذرانند، استفاده از یک دستگاه تصفیه هوای کارآمد می‌تواند تضمینی برای پیشگیری از بروز بیماری‌های تنفسی، ریوی و قلبی در افراد سالم و هم چنین تشدید علایم در افراد بیمار باشد.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.