۱۰ خوراکی ممنوعه در دوران شیردهی

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #113128
    heidary
    مشارکت کننده

    10 خوراکی ممنوعه در دوران شیردهی

    توجه به اینکه چه غذاهایی باید در طول دوران شیردهی توسط مادران مصرف شود، تقریبا به اندازه رژیم غذایی دوران بارداری مهم است، این یک واقعیت قابل تایید است که تغذیه با شیر مادر برای نوزاد و همچنین برای مادران بسیار مفید است. اگرچه پزشکان به شما توصیه می کنند تا هر چه دوست دارید را در تغذیه دوران شیردهی خود قرار دهید، اما تعدادی از توصیه ها در مورد مواد غذایی که باید در دوران شیردهی از خوردن آن ها اجتناب کنید، وجود دارد.
    زمانی که مادران شیرده برخی مواد غذایی خاصی را مصرف می کنند، نوزادان آن ها از خوردن شیر مادر امتناع کرده و یا در صورت خوردن شیر مادر برخی نشانه هایی از ناراحتی ها در بدن نوزادان دیده می شود. بهتر است با اجتناب از مصرف غذاهای خاص، از هر گونه سوء اثرات آن بر روی نوزاد خود جلوگیری کنید. در این مقاله، لیستی از مواد غذایی که مادران باید در دوران شیردهی به نوزادان خود از خوردن آن ها اجتناب کنند، آورده شده است.

    1. مصرف الکل در دوران شیردهی:

    الکل یکی از مضرترین غذاهایی است که مادران می توانند در طول دوران بارداری و شیردهی استفاده کنند و همچنین مصرف دوز بالایی از الکل می تواند عوارض جانبی شدید در نوزاد شده و حتی پس از مصرف بیش از حد الکل، مقدار شیر مادر هم به اندازه قابل توجهی کاهش پیدا می کند. علائم استفاده از الکل در دوران شیردهی ممکن است شامل ضعف، خواب آلودگی، خواب عمیق تر از حد نرمال در یک نوزاد باشد.

    2. مصرف کافئین در دوران شیردهی:

    بهتر است مصرف چای، قهوه و نوشابه را در دوران شیردهی کاهش دهید، کافئین موجود در این نوشیدنی ها می تواند باعث پیچیدگی و اختلال خواب در کودکان شود. همچنین کافئین از دستگاه گوارش نوزاد دفع نمیشود، بنابراین، نوزاد شما احساس خواب آلودگی و بداخلاقی می کند. نوشیدنی های کافئین دار می توانند باعث تحریکات معده هم شوند،زیرا دستگاه گوارش آن ها به طور کامل رشد نکرده است. توصیه می شود تا صبر کنید نوزادتان به خواب برود و پس از آن نوشیدنی موردعلاقه خود را مصرف کنید، به این ترتیب سیستم بدن شما چند ساعت وقت کافی برای تمیز کردن کافئین از بدنتان را خواهد داشت.

    3. مصرف غذاهای تحریک کننده گاز معده در دوران بارداری:

    زمانی که مادر در دوران شیردهی برخی از غذاهای تحریک کننده گاز معده را مصرف کند، علائم مرتبط با اختلالات معده و نفخ نیز در نوزادان ظاهر می شود. برخی از غذاها ممکن است تحریک کننده گاز معده در مادر نباشد ولی می تواند به علائم تحریک کننده گاز معده در کودکان منجر شود. این غذاها می تواند کلم، کلم بروکلی، کلم بروکسل و فلفل را شامل شود. برخی از غذاهای عدس مانند نیز مثل لوبیا و دانه های سیاه نیز می تواند باعث مشکلات تحریک کننده گاز معده در کودکان شود، خوردن این غذاها باید گاه به گاه صورت گیرد تا بررسی شود که بعد از خوردن این غذاها همچنان مشکلات تحریک کننده گاز معده در نوزادان ادامه دارد و یا نه.

    4. مصرف مرکبات در دوران بارداری:

    اسیدهای موجود در میوه های خانواده مرکبات می تواند باعث بثورات جلدی در قسمت ران ها و پاهای نوزادان شود، برخی از ترکیبات اسیدی مرکبات و آبمیوه های آن ها ممکن است شکم نوزاد را تحریک کرده و باعث دل پیچه و یا حتی بثورات جلد در قسمت ران ها و پاهای نوزادان شود.
    اگر عدم مصرف مرکبات در دوران شیردهی برای نوزادتان مناسب می باشد، بهتر است که شما از مصرف آن ها در طول ماه های شیردهی خود اجتناب کنید. بنابراین، لیمو، پرتقال، لیموشیرین و گریپ فروت راباید در طول دوران شیردهی از رژیم غذایی خود حذف کنید. شما می توانید سایر منابع ویتامین C مانند انبه و پاپایا را جایگزین میوه های خانواده مرکبات در این دوران بکنید.

    5. مصرف غذاهای تند در دوران شیردهی:

    بعضی از مادران در دوران شیردهی نمی توانند در مقابل فلفل اضافی در انواع مواد غذایی مقاومت کنند، اما این موضوع ممکن است در دوران شیردهی رفتار مناسبی نباشد. مادران، در دوران شیردهی باید از طبخ غذاهای تند در منزل اجتناب کنند، زیرا در غیر این صورت تغذیه با شیر”تند” مادر در نوزاد منجر به ایرادگیری او در هنگام شیر خوردن یا بدخویی بعد از مصرف شیر مادر می شود. بنابراین، مادران در دوران شیردهی باید از مصرف سس تند، فلفل تند و غذاهای تند دیگر اجتناب کنند. شما می توانید ادویه جات را زمانی به وعده های غذایی خود اضافه کنید که نوزادتان شروع به خوردن غذاهای جامد بکند.

    6. مصرف سیر در دوران شیردهی:

    استفاده از سیر در تغذیه دوران شیردهی می تواند منجر به تغییر طعم و مزه شیر مادر شده و حتی کیفیت شیر او را نیز تحت تاثیر قرار دهد. اگر شما مشاهده می کنید که نوزادتان بعد از مصرف سیر، از خوردن شیر مادر امتناع می کند، باید مصرف سیر را در وعده های غذایی روزانه خود محدود کنید. سیر می تواند طعم و مزه و بوی شیر را تا دو ساعت پس از مصرف آن، تغییر دهد.

    7. مصرف فراورده های لبنی در دوران شیردهی:

    شما باید حساسیت نوزاد خود به فراورده های لبنی را بررسی کنید، به ویژه هنگامی که شما ماست، پنیر، بستنی یا شیر خورده باشید. هنگامی که نوزاد دچار درد شده و شروع به استفراغ کند، می توان آن را در واکنش به محصولات لبنی دانست. در کودکانی که از شیر مادر استفاده می کنند، علائمی همچون ناراحتی معده، اگزما و بی خوابی در اثر مصرف فراورده های لبنی توسط مادر به وجود می آید. در صورت بروز یکی از این علائم، مادر باید مصرف محصولات لبنی را متوقف کرده و شروع به مصرف هر کدام از آن ها در یک روز از هفته بکند، به این ترتیب، مادران خواهند فهمید که نوزاد به هر کدام از فراورده های لبنی چه واکنشی نشان می دهد.

    8. مصرف ماهی های بزرگ و سخت پوستان در دوران شیردهی:

    ماهی های بزرگ نیز در لیست مواد غذایی قرار دارند که مادران در طول شیردهی باید از مصرف آن ها اجتناب کنند، زیرا این ماهی ها حاوی مقدار زیادی جیوه بوده و می تواند سیستم عصبی مرکزی نوزاد را تحت تاثیر قرار دهد. سطح بالایی از جیوه می تواند برای رشد مغز نوزاد بسیار خطرناک بوده و حتی ممکن است حافظه، توجه، تفکر شناختی، مهارت های حرکتی، مهارت های بصری و زبانی او را نیز تحت تاثیر قرار دهد. از این رو، مادران در دوران شیردهی باید از مصرف ماهی های بزرگ مانند کوسه، شاه ماهی خال خالی، شمشیرماهی و ماهی کاشی اجتناب کنند.

    اگر کسی در خانواده به صدف حساسیت دارد، مادر باید در دوران شیردهی از مصرف آن خودداری کند. شما باید علائم آلرژیک در یک نوزاد را بعد از مصرف میگو، خرچنگ دریایی و یا اشکال دیگر صدف بررسی کنید. به طور کلی، اگر هر نوع سابقه آلرژی غذایی در خانواده وجود داشته باشد، یک مادر باید از مصرف آن غذاها در دوران شیردهی اجتناب کند.

    9. مصرف چای نعناع در دوران شیردهی:

    مادران باید از مصرف چای نعناع در دوران شیردهی اجتناب کنند، زیرا خوردن آن باعث کاهش مقدار شیر می شود. مادران در دوران شیردهی می توانند روزانه یک یا دو عدد قطره نعناع و آب نبات نعنایی مصرف کنند، اما مصرف مقدار بیشتر آن توصیه نمی شود. در عوض، شما می توانید چای بابونه را که اثر آرام بخشی دارد، جایگزین چای نعناع بکنید.

    10. مصرف جعفری و نعناع در دوران شیردهی:

    جعفری جزو خانواده نعناع است که می تواند مقدار شیر مادر را کاهش دهد، داروهای گیاهی نیز که جعفری به عنوان یکی از مواد تشکیل دهنده آن ها است، باید قبل از مصرف توسط مادران شیرده بررسی شود. اگر تاثیر آن بر روی ترشح شیر خیلی کم باشد، مصرف آن اشکالی ندارد، اما اگر تاثیر بیشتری داشته باشد، باید از خردن آن ها اجتناب کرد.
    در دوران شیردهی، کلسیم استخوان ها و ذخایر چربی بدن مادر برای آماده سازی شیر نوزاد استفاده می شود که این بخشی از روند تکاملی و اجتناب ناپذیر است. بنابراین، یک مادر در دوران شیردهی باید دارای رژیم غذایی متعادل و سالم همراه با مصرف ویتامین های دوران بارداری باشد تا ذخایر بدن او حفظ شود. همچنین مصرف برخی داروها توسط مادر می تواند تاثیر منفی بر نوزاد داشته باشد، بنابراین قبل از مصرف هر دارویی، با دکتر خود مشورت کنید.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.