آنتی‌اکسیدان‌ها چگونه به حفظ سلامتی ما کمک می‌کنند

آنتی‌اکسیدان‌ها – کدام ویتامین‌ها خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارند؟

طی عملکردهای طبیعی بدن مانند تنفس و یا فعالیت بدنی و نیز در اثر عوامل مرتبط با سبک زندگی (مانند استعمال دخانیات) ترکیباتی که رادیکال آزاد نام دارند تولید می‌شوند که به سلول‌های سالم در بدن حمله می‌کنند. این فرآیند که استرس اکسیداتیو نامیده می‌شود زمینه را برای ابتلا به بیماری قلبی – عروقی (CVD) و برخی از انواع سرطان‌ها فراهم می‌سازد…

افراد موفق

آخرین مقالات

نمک با کاهش باکتری‌های مفید روده شما را بیمار می‌کند.

نمک با کاهش باکتری‌های مفید روده شما را بیمار می‌کند.

امروزه پژوهشگران از وجود ارتباط بین فشارخون بالا با رژیم غذایی حاوی نمک زیاد مطلع هستند. همچنین گفته می‌شود که مصرف زیاد نمک ممکن است در تسریع پیشرفت بیماری‌های خودایمنی، مانند ام اس (MS) نقش داشته باشد. اخیراً در مطالعه‌ای که توسط محققان آلمانی انجام شده مکانیسم این ارتباط مورد بررسی قرار گرفته است….

مبتلایان به سرطان کیفیت رژیم غذایی خود را افزایش دهند.

شواهد بی‌شمار نشان می‌دهد که تغذیه بر روی طول عمر نجات یافتگان از سرطان اثر دارد. به عنوان مثال، رژیم غذایی کم چرب به طور قابل توجهی بقای نجات یافتگان از سرطان سینه را بهبود می‌بخشد. از سوی دیگر، رژیم غذایی غربی که سرشار از چربی است برای این بیماران مضر است. اغلب مطالعاتی که در این زمینه انجام شده بر روی مواد غذایی خاصی که باید مصرف شوند و یا باید از مصرف آن‌ها اجتناب شود، تمرکز کرده‌اند….

مصرف کدام مواد غذایی در کاهش کلسترول خون موثرتر است؟

مصرف کدام مواد غذایی در کاهش کلسترول خون موثرتر است؟

رژیم غذایی گیاهی در حفظ سلامت قلب و عروق نقش موثری دارد. شواهد نشان داده که بین این نوع رژیم غذایی و بهبود سلامت قلب یک ارتباط قوی وجود دارد. با این حال، احتمالاً پیروی از رژیم غذایی گیاهخواری که حاوی مقادیر کمی چربی‌های اشباع است بهترین راهکار برای کنترل میزان کلسترول خون به شمار نمی‌رود. به عبارت دیگر…

ویتامین D و ارتباط آن با میزان چربی‌های خون در کودکان

ویتامین D و ارتباط آن با میزان چربی‌های خون در کودکان

ویتامین D در متابولیسم استخوان نقش اساسی دارد. اگر میزان ۲۵- هیدروکسی ویتامین D در خون کاهش یابد خطر ابتلا به مشکلات استخوانی مانند ریکتز (نرمی استخوان)، استئومالاسی و استئوپنی افزایش می‌یابد. این ویتامین در بهبود میزان چربی‌های خون نیز نقش داشته و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی – عروقی را کاهش می‌دهد. با این حال، شواهد در مورد …

فعالیت بدنی اثر ژن‌ها را در بروز چاقی کاهش می‌دهد

فعالیت بدنی اثر ژن‌ها را در بروز چاقی کاهش می‌دهد.

دانش ما در مورد تاثیر ژن‌ها بر روی چاقی در افراد سالمند و همچنین نقش رفتارهای سالم در این زمینه ناچیز است. اخیراً محققان برای اولین بار نشان داده‌اند که در زنان بالای ۷۰ سال فعالیت بدنی تاثیر ژن را بر روی خطر ابتلا به چاقی کاهش می‌دهد. در این مطالعه که بر روی حدود ۸ هزار زن سالمند انجام شد مشاهده گردید در زنان ۷۰ تا ۷۹ ساله ورزش اثرات ژنتیک را بر چاقی کاهش می‌دهد…

فواید رژیم غذایی و ورزش برای مبتلایان به سرطان پروستات

فواید رژیم غذایی و ورزش برای مبتلایان به سرطان پروستات

درمان محرومیت از آندروژن به منظور مقابله با سرطان پروستات به کار می‌رود. اما سرکوب هورمون‌های مردانه (از جمله تستوسترون) در این روش سبب کاهش قدرت و توده عضلانی و نیز افزایش چربی بدن می‌گردد. در نتیجه این مردان در معرض خطر ابتلا به مشکلاتی مانند اختلالات متابولیک و همچنین بیماری قلبی و دیابت قرار می‌گیرند. نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد …

محبوب ترین مقالات

ورزش مادام العمر و پیشگیری از عوارض ناشی از افزایش سن

ورزش مادام العمر و پیشگیری از عوارض ناشی از افزایش سن

آمارها نشان می‌دهد کمتر از نیمی از افراد بالای ۶۵ سال به منظور حفظ سلامتی به میزان کافی ورزش می‌کنند و بیش از نیمی از افراد بالای ۶۵ سال حداقل از ۲ بیماری رنج می‌برند. پژوهشگران می‌گویند فعال بودن از نظر جسمی بدن را سالم و جوان نگاه می‌دارد. این یافته با بررسی افراد سالمندی به دست آمده که در بیشتر عمر خود ورزش می‌کردند…

غذا خوردن احساسی چیست و چگونه با آن مقابله کنیم؟

غذا خوردن احساسی چیست و چگونه با آن مقابله کنیم؟

غذا خوردن احساسی به وضعیتی گفته می‌شود که فرد، به خصوص در هنگام مواجهه با استرس، برای دستیابی به احساس بهتر شروع به مصرف غذا می‌کند. برخلاف گرسنگی واقعی، در گرسنگی احساسی فرد به طور ناگهانی به مصرف غذا تمایل پیدا می‌کند. در گرسنگی واقعی مصرف غذاهای سالم مانند سبزیجات گرسنگی را برطرف می‌سازد، اما در گرسنگی احساسی فرد تمایل زیادی به مصرف تنقلات شیرین…

افزایش اندازه دور کمر در زنان نسبت به مردان خطرناک‌تر است.

افزایش اندازه دور کمر در زنان نسبت به مردان خطرناک‌تر است.

همه ما به خوبی می‌دانیم که چاقی و افزایش نمایه توده بدنی (BMI) خطر حمله قلبی را در مردان و زنان افزایش می‌دهد. اما BMI نحوه توزیع چربی را در قسمت‌های مختلف بدن مشخص نکرده و تفاوتی بین چربی احشایی و چربی زیرپوستی در نظر نمی‌گیرد. چربی احشایی در اطراف اندام‌های داخلی بدن مانند پانکراس (لوزالمعده)، کبد و روده تجمع یافته و با مقاومت به انسولین مرتبط است…

آشپزی رژیمی

دلمه فلفل سبز

دلمه فلفل سبز

طرز تهیه: • فلفل دلمه‌ای‌ها را بشویید، سر فلفل‌ها را جدا و داخل فلفل‌ها را خالی کنید (سر فلفل به عنوان در دلمه است و نباید دور بریزید). • لپه…

اخبار تغذیه و پزشکی

باکتری‌های روده در حفظ سلامت استخوان‌ها‌ نقش دارند.

باکتری‌های روده در حفظ سلامت استخوان‌ها‌ نقش دارند.

رژیم غذایی از طریق تاثیری که بر باکتری‌های روده دارد در وضعیت سلامتی بدن نقش دارد. فلور روده‌ای سالم شامل تعداد بسیار زیادی از انواع گونه‌های باکتری است. هر شخص بزرگسال دارای حدود ۲ کیلوگرم باکتری بی‌خطر در روده خود است. مشخص شده که باکتری‌های روده با توجه به ترکیب خود یا در برابر برخی بیماری‌ها اثر حافظتی دارند و یا سبب ابتلا به بیماری می‌شوند…

نشستن طولانی مدت و افزایش چربی اطراف اندام‌های بدن

نشستن طولانی مدت و افزایش چربی اطراف اندام‌های بدن

اخیراً گروهی از محققان نشان داده‌اند که نشستن طولانی مدت به شدت با میزان چربی تجمع یافته در اطراف اندام‌های داخلی بدن مرتبط است.
در این مطالعه که در مجله Obesity منتشر شده ۱۲۴ نفر که در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ بودند، شرکت کردند. طی ۷ روز مدت زمانی که این افراد به صورت نشسته گذرانده بودند با استفاده از ابزاری که به کمرشان بسته شده بود…

کار کردن در شیفت شب احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد.

کار کردن در شیفت شب احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد.

کار کردن در شیفت شب بر سلامتی اثر منفی دارد. به طوریکه مشخص شده با مشکلاتی مانند چاقی و بیماری قلبی مرتبط است.
کار کردن در شیفت شب به شدت سبب اختلال در ریتم شبانه‌روزی بدن می‌شود. ریتم شبانه‌روزی ساعت داخلی بدن بوده و عملکردهای فیزیولوژیکی بدن را طی ۲۴ ساعت تنظیم می‌کند. ریتم شبانه‌روزی نسبت…

چرا در زمستان چاق‌تر می‌شویم؟

چرا در زمستان چاق‌تر می‌شویم؟

تحقیقات جدید نشان می‌دهد سلول‌های چربی که در زیر پوست قرار دارند در هنگام مواجهه با نور آبی تابیده شده از سوی خورشید کوچکتر می‌شوند. هنگامی که نور آبی خورشید (نوری که با چشم قابل دیدن است) به داخل پوست نفوذ کرده و به سلول‌های چربی زیر پوست می‌رسد، اندازه قطرات کوچک چربی کاهش یافته و به بیرون از سلول ترشح می‌شوند…

تشخیص زودهنگام پارکینسون با اندازه‌گیری میزان کافئین خون

تشخیص زودهنگام پارکینسون با اندازه‌گیری میزان کافئین خون

بیماری پارکینسون یک بیماری تحلیل برنده سیستم عصبی است که با لرزش اندام‌ها، اختلال در حفظ تعادل و هماهنگی و کندی حرکات مشخص می‌شود. علت بروز این بیماری تخریب سلول‌های تولید کننده دوپامین در مغز است. بیماری پارکینسون که در سراسر جهان بیش از ۴ میلیون نفر را مبتلا ساخته بعد از ۶۰ سالگی رخ داده و علائم آن با گذشت زمان تشدید می‌شود. ….

امیدهای تازه برای درمان چاقی

امیدهای تازه برای درمان چاقی

چاقی به معنای تجمع بیش از حد چربی در بدن بوده و خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی – عروقی، دیابت نوع ۲ و برخی سرطان‌ها را افزایش می‌دهد. هرچند رژیم غذایی سالم و ورزش در کاهش وزن نقش کلیدی دارند، اما برای تمامی افراد مفید نمی‌باشند. بنابراین، برخی افراد مبتلا به چاقی ممکن است به استفاده از دارو یا جراحی روی بیاورند…

ارتباط میزان کولین رژیم غذایی مادر با عملکرد مغز کودکان

ارتباط میزان کولین رژیم غذایی مادر با عملکرد مغز کودکان

کولین در زرده تخم‌مرغ، گوشت قرمز بدون چربی، ماهی، ماکیان، حبوبات و مغزها وجود داشته و دارای عملکردهای متعددی است. اخیراً محققان مطالعه‌ای را طراحی کردند تا نشان دهند مصرف حدود ۲ برابر مقادیر توصیه شده کولین در طی سه ماهه سوم بارداری چه فوایدی برای فرزندان دارد….

نسخه سلامت

برای جلوگیری از افت قند خون (هیپوگلایسمی) چه کنیم؟

برای جلوگیری از افت قند خون (هیپوگلایسمی) چه کنیم؟

افت قند خون (هیپوگلایسمی) معمولاً در افراد مبتلا به دیابت مشاهده می‌شود. با این حال، هیپوگلایسمی ممکن است در افرادی که به دیابت مبتلا نیستند نیز رخ دهد. کمبود هورمونی، برخی بیماری‌ها و مصرف الکل نیز در افت قند خون نقش دارند. اگر در عرض ۴ ساعت پس از صرف وعده غذایی قند خون کاهش یابد هیپوگلایسمی واکنشی رخ می‌دهد. علت این امر ترشح بیش از حد انسولین پس از صرف غذا است….

سندرم دامپینگ: دانستنی‌هایی در مورد علائم، علل و درمان آن

سندرم دامپینگ: دانستنی‌هایی در مورد علائم، علل و درمان آن

سندرم دامپینگ که تخلیه سریع معده نیز نامیده می‌شود زمانی رخ می‌دهد که غذا به سرعت از معده وارد قسمت اول روده کوچک (دئودنوم یا دوازدهه) می‌شود. علائم این مشکل کرامپ شکمی، اسهال و تهوع پس از صرف غذا، به خصوص بعد از مصرف غذاهای حاوی قند زیاد، می‌باشد. سندرم دامپینگ شامل ۲ مرحله است:…

10 توصیه بهداشتی که در هنگام مصرف تخم‌مرغ باید رعایت کنید

تخم‌مرغ – توصیه‌های بهداشتی درباره تخم‌مرغ

بیشترین نگرانی در هنگام استفاده از تخم‌مرغ مسمومیت غذایی ناشی از باکتری سالمونلا است. ماکیان به طور طبیعی دارای سالمونلا بوده و می‌توانند تخم‌های خود را نیز با این باکتری آلوده کنند. عفونت سالمونلا می‌تواند به خصوص در کودکان کم سن، افراد مبتلا به نقص سیستم ایمنی و افراد بالاتر از ۶۵ سال بسیار جدی باشد…